Mäklarinformation

Här hittar du information om vår förening. (Informationen uppdaterad 2020-10-03.)
Missa heller inte sidan  Om Sköndal som innehåller en del kuriosa om stadsdelen.

Kort om HSB brf Vetebrödet

Vi är en "äkta" bostadsrättförening som består av två huskroppar på adresserna Bengt Bagares gränd 16 respektive 18. Fastighetsbeteckningen är Wienerbrödet 3. På platsen fanns tidigare en gammal panncentral som användes för flerfamiljshusen runt Sköndals Centrum innan fjärrvärme drogs fram.

Husen är byggda 2006, och varje hus har 22 lägenheter i 4 våningsplan. Båda husen har hiss.
Det finns inga affärslokaler eller hyresrätter i föreningen.
Alla lägenheterna på gatuplan (6 st) i nummer 16 bildar ett gruppboende som ägs av Stockholms stad.

I nummer 16 finns dessutom en källarvåning med tvättstuga, cykel-, barnvagns- och källarförråd, allrum och styrelserum - samt teknikutrymmen.

Husen värms med fjärrvärme. Sedan oktober 2018 kompletteras fjärrvärmen under vintersäsongen med bergvärme, som föreningen har låtit installera.

OVK-besiktning gjordes 2019. Radonmätning och energideklaration gjordes 2020.

Föreningen har en digital underhållsplan som sträcker sig fram till 2068.
 
Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC på uppdrag av oss. Vårt kundnummer är 4347.

Till föreningen hör elva garageplatser under ett hus längre ned på gatan och fjorton parkeringsplatser utomhus. Platserna ägs av Stena Fastigheter och hyrs av föreningen. Kön till dem hanteras av SBC. Kontakta deras kundtjänst på 0771 - 722 722 för information om kölistan.

Alla handlingar ska skickas till SBC, som i sin tur skickar det vidare till föreningens styrelse.

För medlemskap i vår förening krävs att man är också är medlem i HSB Stockholm. Bevis om medlemskap ska skickas till styrelsen. Är köparen/köparna inte medlemmar i HSB Stockholm, kan ansökan om medlemskap göras via denna länk

Säljaren betalar överlåtelseavgiften.

Vad ingår i avgiften?

I avgiften för varje lägenhet ingår bostadsrättstillägg till hemförsäkringen.
Det ingår också ett basutbud med digitala kanaler från ComHem. Basutbudet kan utökas med valfritt kanalpaket om man tecknar ett eget avtal med ComHem.

Alla lägenheter är gruppanslutna till ett bredband från Telenor Bredband (f.d. Bredbandsbolaget), med fiber till huset och CAT6 koppar till varje lägenhet. Grundhastigheten är 250/250 Mbit/s. Priset för detta är 125 kr/månad som kommer på månadsräkningen. I månadsavgiften ingår också IP-telefoni och en router.
OBS! Routern tillhör lägenheten och ska således övertas av köparen.
Det går att uppgradera hastigheten på bredbandet om man tecknar ett eget tilläggsavtal med Telenor Bredband.

Vi har ett centralt upphandlat elavtal där varje lägenhets elförbrukning och pris finns specificerat på månadsräkningen. Bostadsrättsinnehavaren behöver alltså inte teckna ett eget avtal.

Årsredovisning?

Vi har valt att inte publicera årsredovisningen öppet på webben. Istället kan du beställa den från styrelsen. Vi är oftast snabba att svara på inkommande e-post.

Stadgar

I september 2017 fick vi nya stadgar baserade på HSB:s normalstadgar 2011,
version 5.

Energianvändning

Energideklarationen för de båda husen hittar du här:
Hus 16
Hus 18
Energideklarationen visar på en minskning av vår energiförbrukning med 50% jämfört med förra deklarationen 2009. Detta tack vare installationen av bergvärme 2018.

Mer information?

Om du är mäklare och saknar någon information som borde finnas här så får du gärna höra av dig så att vi kan komplettera sidan.