Nyckeltaggar

Vetebrödet har rfid-nycklar – nyckeltaggar – som går till ytterdörrar, soprum, cykelförråd, tvättstuga och nästan alla andra lokaler inom föreningen. Varje gång en nyckeltagg används för att låsa upp en dörr så loggas det i systemet.

Numrerade nyckeltaggar

I varje lägenhet ingår ett antal numrerade nyckeltaggar, hur många beror på hur stor lägenheten är. Taggarna är numrerade och normalt är nummer 1-2 "fulltaggar" som går till alla utrymmen du har tillgång till, medan de övriga är så kallade "barntaggar" och bara går till ytterdörren och soprummen i ditt hus. Har du till exempel fem taggar kan du normalt alltså bara komma in i tvättstugan eller källarförrådet med tagg 1-2 medan du kommer in i ytterdörren med alla fem.

Automatisk dörröppnare

På ytterdörren i nummer 16 finns en automatiskt dörröppnare. De flesta nyckeltaggarna låser bara upp ytterdörren och du får dra upp dörren själv. Om du vill att dörren ska öppna sig automatiskt när du använder taggen går det att lösa, men det är behovsprövat. Kontakta styrelsen så berättar vi mer.

Trasig nyckeltagg

Om en tagg går sönder kan du kontakta styrelsen för att få en ny. Lämna tillbaka den trasiga taggen så tar vi bort den ur systemet. Ersättning av trasiga taggar kostar ingenting.

Borttappad nyckeltagg

Om du förlorar en nyckeltagg är det mycket viktigt att du kontaktar oss så snart du kan. Vi kommer då att ta bort taggen ur systemet och den blir oanvändbar för den som hittar eller stal den. Du får sedan en ny nyckeltagg, men vi kommer att debitera en liten avgift - i dagsläget 150 kronor - för den nya taggen. Det är i princip självkostnadspris eftersom taggarna måste köpas in.

Extra nyckeltagg

Om du vill ha en extra nyckeltagg är det fullt möjligt. Hur det fungerar är lite beroende på om du vill ha en "fulltagg" eller en "barntagg". kontakta styrelsen så berättar vi mer. Även detta kostar en liten slant eftersom den extar taggen måste köpas in.